Sosyal Medya

Güncel

TUGVA’ya erişim talimatı ByLock mesajından çıktı

Malatya’da yargılanan FETÖ mensubunun ByLock mesajları, Türkiye aleyhindeki uluslararası kampanyalara verdiği destek ile vakıflara sızma girişimini ortaya çıkardı. Ortaya çıkarılan bir mesajda, Gülen’in change.org’daki Türkiye karşıtı bir kampanyaya katılımın VPN üzerinden yapılması talimatı verdiği belirlendi. Yazışmalarda FET֒nün TUGVA’ya erişim talimatı da tespit edildi.



FETÖ'den yargılan ByLock kullanıcılarının çözülen yazışmaları FETÖ mensuplarının planlarını ve yapmak istediklerini ortaya çıkardı. Malatya'da FETÖ üyeliÄŸinden 15 yıl hapis istemiyle tutuksuz yargılanan FETÖ mensubu olduÄŸu belirtilen S.T'nin, ‘ByLock'yazışmaları ortaya çıkarıldı.

75 SAYFALIK YAZIŞMALAR ORTAYA ÇIKTI

Karar'da yer alan habere göre, Gaziantep'te faaliyet gösteren ve FETÖ'nün darbe giriÅŸiminin ardından kapatılan Zirve Ãœniversitesinde görevli kendisiyle aynı suçtan yargılanan eÅŸinin üzerine kayıtlı telefonda ‘ByLock' kaydı çıkan sanık S.T'nin 75 sayfalık ‘ByLock'yazışmalarında, ‘sohbet toplantıları'nın nerede ve ne zaman yapılacağı, örgüte öğrenci kazandırılması gibi çeÅŸitli konular yer alıyor.

Mesajlarda ayrıca  üst düzey yöneticilerinden gelen talimatların da paylaşıldığı tespit edildi. DeÅŸifre edilen yazışmalarda 1 Åžubat 2016'da ‘ByLock' grubundakilere ‘change.org önemli' konu baÅŸlığıyla gönderilen mesajda ise FETÖ mensuplarına Türkiye aleyhindeki uluslararası imza kampanyalara destek talimatı veriliyor. Fetullah Gülen'in, 17-25 Aralık süreci sonrası Türkiye ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan aleyhine baÅŸlatılan kampanyaların desteklenmesini istediÄŸi mesajda, “Bu kampanya, günümüz itibarıyla evrensel hukuk sistemi normları açısından Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin dikkatini arz etmek amacıyla baÅŸlatılmıştır” denildi.

İZLENMESİ GEREKEN YÖNTEMLER AKTARILDI

FETÖ mensuplarının kampanyaya destek için Türkiye'den katılacakların izlemesi gereken yöntemin de aktarıldığı mesajda, ÅŸu bilgilere yer verildi:

“Türkiye'de girecekler için VPN (internete baÅŸka bir IP adresi üzerinden baÄŸlanmayı saÄŸlayan hizmet) ile yandex.com adresinden mail adresi alıyoruz. VPN'de change.org'daki imza sayfasına giriyoruz. change.ogr sitesindeki isim-soyadı, e-mail yazan adresleri dolduruyoruz. Ãœlke adı olarak mutlaka Türkiye'yi seçiyoruz. Ä°mza iÅŸlemi sonrası mailinize gelen doÄŸrulama kodunu onaylıyoruz. Yurt dışından katılacakların VPN kullanmalarına gerek yok”

18 Åžubat 2016 tarihinde paylaşılan mesajda FETÖ mensuplarının sızma giriÅŸimleri de yer aldı. Yazışmada, Türkiye Gençlik Vakfını (TÃœGVA) seçen örgüt üyelerinin izlemesi gerekenler şöyle anlatıldı:

“BaÅŸlangıç olarak TÃœGVA seçilecekse ‘Facebook, Twitter ya da yoldan geçerken vakıf binanızı gördüm ve merak ettim, gelip bilgi almak istedim. Gönüllü faaliyetler yapıyormuÅŸsunuz, dahil olabilir miyim? Åžeklinde bir giriÅŸ yapılabilir. Åžu anda biraz araÅŸtırıyorlar ‘acaba insanlar paralel mi, geçmiÅŸleri var mı?' diye ancak öğrenci olduÄŸunuzda pek araÅŸtırılmıyor. Ayrıca Osmanlıca, Ä°ngilizce biliyor olmak yapılan programlarda eÄŸitmen açığını kapatmak adına sizi ön plana çıkarabilir.”

Aynı mesajda “Partiye gelince öğrenciyseniz bu davaya aktif olarak destek vermeye karar verdim, güvendiÄŸimiz insanlar bizi sırtımızdan vurunca daha fazla pasif olmamaya karar verdim' diyerek herhangi bir yere gençlik, kadın kollarına gidilebilir” ifadeleri yer aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.